Żeby zwiększyć swoją tolerancję na zimno należy przyspieszyć metabolizm.
Dobra do tego jest kawa.
Pomijając fakt, że wypłukuje się witaminy itp. to właśnie ona może przyspieszyć na chwilę metabolizm.
To właśnie jego przyspieszenie powoduje, że człowiek jest w stanie wytrzymać większy stopień zimna.
PS. Przyspieszenie metabolizmu = zwiększona chęć wydalania.
Kawa podobno wcale nie wypłukuje witamin. Zaleca się 1 filiżanka dziennie – dla lepszego zdrowia. 🙂
Słyszałem o tym, czytałem też, że pita w nadmiarze wypłukuje m.in. wit.B (najpierw z narządów rozrodczych).
Dlatego będę się trzymał jej „niepicia”.
Kawa jest dobra i zdrowa, na prawdę.
Czytałem o tym.
Jednak w skrajnych warunkach jej wypicie jest bardzo słabym pomysłem.
Niby fajnie, ale ja tak bardzo nie lubię kawy 🙁 Może da się ją czymś zastąpić w tym przypadku ? 😀
Może być guarana, albo też od niesamowitej biedy energetyk.
Ogólnie wszystkie napoje podwyższające metabolizm.