Podpłomyk

Jak zrobić podpłomyki

Najprostszy przepis nieangażujący za dużo środków.
Składniki:
– mąka
– woda

Jeden z dwóch składników – mąka

Mieszamy wodę i mąkę na konsystencję jaka nam odpowiada. Niektórzy lubią robić gęstą masę inni rzadką. W zależności jaki jest styl pieczenia.

Jeżeli wybieramy formowanie płaskich placuszków to do tego przyda się gęsta masa ciasta.

To jeden ze sposobów pieczenia podpłomyków – trzeba pamiętać żeby obsypać dno mąką

Jednak jeśli wolimy całość piec na patyku (umoczony patyk w cieście) najlepiej tu będzie działała rzadka masa.

I są, jeden bardziej a drugi troszkę widoczne 🙂

Następnie pieczemy podpłomyka przy ogniu aż do momentu kiedy będzie suchy i sztywny.
I gotowe!

VOILA!

Powodzenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *