„Kowbojska” fasolka

Na początku musimy odrzucić konwencję, że kowboje wozili ze sobą worki z przyprawami.

„Kowbojska” fasolka

Składniki:
-fasola w puszczce (bo łatwiej w plecaku nosić)
-pomidory w puszce (łatwiej w plecaku nosić)
-boczek

Boczek kroimy na kostkę i wrzucamy na patelnię, aby wytopił się tluszcz i mięso zarumieniło.
Fasolkę, pomidory i gotowy już boczek łączymy i mieszamy. Wszystko gotujemy i VOILA!
Wykwintne danie gotowe!

Do przyprawienia polecam dodać chociaż sól i pieprz.

9 przemyśleń nt. „„Kowbojska” fasolka

  1. Ja uwielbiam fasolę (bez boczku, bo od kilkunastu lat jestem wege). Fajnie do niej pasuje np. wędzone tofu, które też spokojnie można wrzucić do plecaka, bo jest lekkie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *