A dokładnie to podpłomyk zrobiony jak pizza.
Przepis na podpłomyk dałem TU
Najlepiej będzie się do tego nadawało gęste ciasto.
Składniki:
– podpłomyk
– sos pomidorowy
– ser żółty
– szynka
Na początku musimy uformować podpłomykowe ciasto tak, aby było płaskie.
Kładziemy ciasto na rozgrzaną powierzchnię (może być kamień, może być patelnia, może być grill). Najpierw robimy je z jednej strony na sucho, potem przewracamy je na drugą stronę.
I tu się zaczyna piccowanie.
Daną stronę smarujemy sosem pomidorowym, kładziemy ser (może być pokrojony, może być w plasterkach – sprawdź sam co Ci pasuje) i dodajemy szynkę.
Wtedy odbywa się czekanie (dosłownie chwila) żeby ser się rozpuścił i VOILA!
Słowiańska pizza gotowa. 😀
Smacznego!
Bardzo ciekawy pomysł 🙂
Ahaa:D
O proszę i mamy swojską potrawę?
😀
Słowiańska pizza – czuję aż tu jak pachnie 🙂 Fajnie, że nawet na ognisku można pizzę przygotować