Cebulion

Jest to prosta zupa, którą można śmiało robić na wyprawie.

Cebulion w trakcie tworzenia 🙂

Składniki mogą być śmiało podmieniane.
Poniżej podam podstawowy przepis na nią. 🙂

Składniki:
– cebula,
– ziemniaki,
– kiełbasa,
– sól i pieprz.

Ziemniak – możliwy współtwórca cebulionu

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Gotujemy je aż zmiękną.
W trakcie kroimy kiełbasę na drobną kosteczkę i dodajemy ją do gotujących się ziemniaków.
Następnie zajmujemy się cebulą, kroimy ją na malutkie kawałeczki (albo dla leniwych większe), które wędrują do naszego wywaru.
Całość na koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

VOILA!

Powodzenia 🙂

Ccebulion jest przepisu Macieja Barańskiego.

4 przemyślenia nt. „Cebulion

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *