Jest to prosta zupa, którą można śmiało robić na wyprawie.
Składniki mogą być śmiało podmieniane.
Poniżej podam podstawowy przepis na nią. 🙂
Składniki:
– cebula,
– ziemniaki,
– kiełbasa,
– sól i pieprz.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Gotujemy je aż zmiękną.
W trakcie kroimy kiełbasę na drobną kosteczkę i dodajemy ją do gotujących się ziemniaków.
Następnie zajmujemy się cebulą, kroimy ją na malutkie kawałeczki (albo dla leniwych większe), które wędrują do naszego wywaru.
Całość na koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
VOILA!
Powodzenia 🙂
Ccebulion jest przepisu Macieja Barańskiego.
Bardzo podoba mi się takie gotowanie na świeżym powietrzu. Świetna sprawa!
Tak!
Świetna sprawa. 😀
Na świeżym powietrzu wszystko smakuje 😉
🙂